Actionline

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Είτε περάσατε μερικές μέρες σε κάποιο νησί είτε απλώς περάσατε λίγο χρόνο στο σπίτι, η επιστροφή στη δουλειά φαίνεται αδύνατη. Ίσως ακόμη και να αισθάνεστε ότι χρειάζεστε επιπλέον διακοπές για να συνέλθετε από αυτές που μόλις πήγατε.

Στις περισσότερες (πιθανώς όλες) τις περιπτώσεις, όταν επιστρέφετε νομίζετε πως θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε νέες προκλήσεις. Αντίθετα, θα βρεθείτε να αγωνίζεστε ενάντια στο χρόνο, προσπαθώντας να διευθετήσετε μια μακρά λίστα με αδιάβαστα email που έχουν μαζευτεί όσο λείπατε, καθώς και να προλάβετε νέες εργασίες, οι οποίες μπορεί να είναι πολύ σημαντικές.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη λογική κατά την επιστροφή σας είναι να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων και να οργανώσετε την εργασία σας όταν επιστρέψετε.

Για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τον φόρτο εργασίας σας μετά τις διακοπές, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις καλύτερες συμβουλές μας.

Επιστρέψτε με ευκολία στη ρουτίνα σας

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να προετοιμαστείτε μια ή δύο μέρες πριν επιστρέψετε στην εργασία σας.

Αρχίστε να ξυπνάτε ξανά νωρίς, ετοιμάστε το γεύμα και τα ρούχα σας από το προηγούμενο βράδυ και φροντίστε να έχετε ένα εξαιρετικό πρωινό για να αντιμετωπίσετε την ημέρα.

Προσπαθήστε να φτάσετε λίγο νωρίτερα στο γραφείο για να ξεκινήσετε τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας όταν είναι ακόμα αρκετά ήσυχα.

Μπορείτε να μην βάλετε συναντήσεις την πρώτη μέρα της επιστροφή σας , θα σας δώσει χρόνο να προλάβετε τη δουλειά και τα email σας ,εκτός αν πρόκειται για μια σημαντική «συνάντηση».

Ζητήστε ενημέρωση

Πριν φύγετε από άδεια, είναι καλή ιδέα να παραδώσετε τα τρέχοντα project σας σε έναν έμπιστο συνάδελφο που μπορεί να τα αναλάβει όσο λείπετε.

Ορίστε μια συνάντηση μαζί του για να συζητήσετε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και προσθέστε υπενθυμίσεις στο ημερολόγιό για να βεβαιωθείτε ότι τηρούνται οι προθεσμίες.

Μόλις επιστρέψετε, ορίστε μια συνάντηση με αυτόν τον συνάδελφο για να λάβετε ενημερώσεις για τα project σας και συνεχίσετε να σχεδιάζετε τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν.

Κάντε μια λίστα και βάλτε προτεραιότητες

Πριν φύγετε για διακοπές, θα πρέπει να έχετε γράψει μια λίστα με όλες τις εκκρεμότητες και τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρώσετε με σειρά προτεραιότητας, κατηγοριοποιώντας τι είναι επείγον και πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό και τι μπορεί να περιμένει μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Θα σας βοηθήσει να εργαστείτε πιο γρήγορα εάν συμπεριλάβετε επίσης την τρέχουσα κατάσταση για κάθε project για να παρακολουθείτε εάν τα πράγματα είναι εντάξει ή χρειάζεται να κάνετε κάποια επιπλέον ενέργεια.

Κοινωνικοποιηθείτε

Η επανασύνδεση με τους συναδέλφους σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να σας δώσει κίνητρα και να σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι που επιστρέφετε. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε μια απαραίτητη ενημέρωση για το τι συνέβαινε το διάστημα που απουσιάζετε .

Το να βγείτε για έναν καφέ κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας διαλείμματος και να συναντήσετε κάποιον συνάδελφο θα σας βοηθήσει να έχετε κάτι να περιμένετε.

Απαλλαγείτε από περισπασμούς

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ελέγχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ελέγχετε τις ειδήσεις και να στέλνετε μηνύματα στους φίλους σας ,το να αποσπάτε την προσοχή σας με οτιδήποτε δεν σχετίζεται με τη δουλειά θα σας δυσκολέψει να εστιάσετε την προσοχή σας και να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας.

Αντίθετα, αξιοποιήστε στο έπακρο τον πολύτιμο χρόνο σας στη δουλειά, κλείνοντας το τηλέφωνό σας για να συγκεντρωθείτε πλήρως στην εργασία σας και προσπαθήστε να προγραμματίσετε ένα σύντομο διάλειμμα μέσα στην ημέρα σας , θα σας βοηθήσει να αυξήσετε την ενέργεια και την αποδοτικότητα σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές κατά της απόσπασης της προσοχής όπως το Forest και το Freedom.

Scroll to Top