Actionline

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΕΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η συνέντευξη πήγε τέλεια και ο εργοδότης είπε ότι θα έχετε νέα σύντομα. Αλλά έχει περάσει μια βδομάδα, το τηλέφωνό σας δεν χτυπάει και ούτε έχετε λάβει κάποιο email. Όταν περιμένουμε να ακούσουμε νέα για μια δουλειά, ο χρόνος φαίνεται σαν να περνάει απίστευτα αργά και αυτό μας προκαλεί άγχος και αγωνία για το μέλλον μας.

Αλλά όσο ανήσυχοι κι αν είστε βεβαιωθείτε ότι το άγχος σας δεν σας οδηγεί σε ενέργειες που θα βλάψουν πραγματικά τις πιθανότητές σας. Εδώ είναι πέντε πράγματα που μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να κάνετε περιμένοντας να ακούσετε κάτι – αλλά που δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να κάνετε.

1.Μην προσπαθήσετε να επικοινωνήσετε ( πριν το χρονοδιάγραμμα )
Μπορεί να είναι τρομακτικό να περιμένετε να ακούσετε νέα από έναν εργοδότη μετά από μια συνέντευξη. Αλλά αν ενδώσετε σε αυτά τα νεύρα επικοινωνώντας νωρίτερα από την ημερομηνία απάντησης κινδυνεύετε να υπονομεύσετε την καλή εντύπωση που ελπίζαμε ότι κάνατε όταν συναντηθήκατε με τον εργοδότη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει επικοινωνήσετε ή να στείλετε email προτού παρέλθει το χρονοδιάγραμμα λήψης μιας απόφασης. Αν προβείτε στις παραπάνω ενέργειες θα φανείτε κουραστικοί και χωρίς σεβασμό προς τους recruiters / εργοδότες σας .Η πραγματικότητα είναι ότι η επιλογή του κατάλληλου υποψηφίου μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο από ό,τι αναμένει η κάθε πλευρά. Αλλά αν ένας εργοδότης θέλει να σας προσλάβει, δεν πρόκειται να σας ξεχάσει.. Η επικοινωνία μία φορά – αφού έχει παρέλθει το χρονοδιάγραμμα που σας δίνουν– είναι λογική, αλλά πέρα ​​από αυτό, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε υπομονετικοί και να περιμένετε να ακούσετε.

2.Μην πείτε ότι έχετε άλλη πρόταση για δουλειά ενώ πραγματικά δεν έχετε.
Εάν έχετε άλλη προσφορά στην οποία πρέπει να απαντήσετε, είναι λογικό να επικοινωνήσετε με οποιονδήποτε άλλο εργοδότη που περιμένετε να ακούσετε νέα και να τον ενημερώσετε για την προσφορά και τυχόν σχετικούς χρονικούς περιορισμούς. Αλλά μερικές φορές ένας υποψήφιος για εργασία, που θέλει να προχωρήσει τη διαδικασία και να πάρει μια απόφαση, λέει αυτό το «ψέμα» , ελπίζοντας ότι θα ωθήσει τον εργοδότη να προχωρήσει πιο γρήγορα. Αυτή είναι μια επικίνδυνη κίνηση, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο εργοδότης να σας πει: «Δεν μπορούμε να επισπεύσουμε τα πράγματα και δεν θέλουμε να σας εμποδίσουμε να δεχτείτε άλλη προσφορά, επομένως θα σας αφαιρέσουμε από το ενδεχόμενο συνεργασίας μας.”

3.Μην Σταματάτε τις αιτήσεις και τις συνεντεύξεις για άλλες θέσεις εργασίας.
Ανεξάρτητα από το πόσο καλά πήγε η συνέντευξή , ανεξάρτητα από το πόσο ταιριάζετε στη δουλειά που είσαι και ανεξάρτητα από το πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο εργοδότης για την υποψηφιότητά σου, μην υποθέσετε ποτέ ότι έχετε τη δουλειά στο τσεπάκι . Ακόμα κι αν θετικά σημάδια φαίνονται να πέφτουν βροχή πάνω σας, θα μπορούσε να προκύψει καλύτερος υποψήφιος, ο ανιψιός του προέδρου της εταιρείας μπορεί να χρειαστεί δουλειά, μπορεί να παγώσουν εντελώς τις προσλήψεις ή όλα τα άλλα πράγματα θα μπορούσαν να σας εμποδίσουν να πάρετε την δουλειά. Συνεχίστε την αναζήτηση εργασίας εξίσου ενεργά όπως θα κάνατε αν ξέρατε ότι δεν θα πάρετε αυτή τη δουλειά – γιατί αν δεν προχωρήσετε σε συνεργασία, δεν θέλετε να έχετε σπαταλήσει εβδομάδες περιμένοντας όταν θα μπορούσατε να μιλήσετε με άλλους εργοδότες.

4.Μην πάτε διακοπές σε μέρη που δεν είναι δυνατή η επικοινωνία και/ή η επιστροφή σας
Δεν χρειάζεται να βάλετε τη ζωή σας σε αναμονή όσο περιμένετε να ακούσετε για μια δουλειά (και στην πραγματικότητα, δεν θα έπρεπε), αλλά εάν πρόκειται να είστε απρόσιτοι για περισσότερες από μερικές ημέρες και είστε στο τελικό στάδιο της συνέντευξης, θα πρέπει να ενημερώσετε τον εργοδότη. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να επικοινωνήσουν μαζί σας χωρίς να σε βρουν, υποθέτοντας ότι δεν ενδιαφέρεστε πλέον και να προχωρήσουν με άλλους υποψηφίους. Επομένως, εάν φύγετε και δεν έχετε πρόσβαση σε τηλέφωνο ή email, μπορείτε να στείλετε στον εργοδότη ένα γρήγορο email για να τον ενημερώσετε ότι θα απουσιάζετε και πότε θα επιστρέψετε.

5.Περιόρισε το άγχος και τις εμμονές
Γιατί δεν έχουν τηλεφωνήσει ακόμα; Θα έπρεπε να είχα νέα μέχρι τώρα; Η έλλειψη επικοινωνίας δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονται; Εάν δεν μπορώ να βρω πλέον την αγγελία εργασίας, σημαίνει ότι προσέλαβαν κάποιον άλλο; Εάν ο υπεύθυνος εργοδότης κοίταξε το προφίλ μου στο LinkedIn, αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζεται να μου κάνει μια προσφορά; Το να προσπαθείτε να διαβάσετε κάθε λεπτομέρεια όπως αυτή είναι μια αποτυχημένη συνταγή . Η εμμονή δεν θα κάνει τίποτα για να αυξήσει τις πιθανότητές σας, αλλά θα σας γεμίσει με ανασφάλειες και έλλειψη αυτοπεποίθησης .

Scroll to Top